Senarai Panduan Digital 2020 untuk bantu hasilkan Income online

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Senarai panduan digital
Read Time5 Minute, 59 Second

Dalam artikel kali ini, aku nak kongsikan dan ceritakan secara ringkas beberapa senarai panduan digital. Kesemua senarai panduan digital ini adalah berharga kurang daripada RM 200.

Bukan apa, sekarang waktu PKP covid-19 ini ramai orang yang terkesan termasuk keluarga aku sendiri dari segi tekanan ekonomi. Alang-alang ada masa sewaktu PKP covid-19 ini, bolehlah kita sama-sama study panduan ini.

Semoga ianya menjadi asbab untuk mula menghasilkan dan menjana income pertama di online. Secara tak langsung, kalau ekonomi terkesan teruk akibat virus durjana ini, bolehlah juga kita menambahkan pendapatan seisi rumah dan juga menampung keperluan komitmen bulanan.

Sebelum tu aku nak bagitahu, aku juga ada menulis tentang bisnes yang berpotensi untuk korang cuba sewaktu musim covid-19 DI SINI.

Untuk makluman, bukan semua panduan digital yang aku bakal senaraikan dalam artikel ini sudah aku miliki. Tetapi yang tidak aku miliki itu aku dah saring dulu ownernya dan juga lihat review dari rakan-rakan seperjuangan aku yang dah mendapatkan panduan tersebut.

Kalau korang masih blur dalam memilih panduan digital yang patut dibeli, aku dah pernah tulis pasal perkara tu DI SINI.

Jom lihat Senarai Panduan Digital berharag RM 200 ke bawah yang dapat bantu hasilkan pendapatan pertama di online.

senarai panduan digital

Panduan ini dimiliki oleh Tuan De Amirul

Melalui panduan ini, korang akan belajar untuk dapatkan kos per klik yang rendah.

Formula penting untuk letupkan jualan (boleh meletup eh jualan?) melalui whatsapp.

Dan yang paling penting, turut dikongsikan solution atau penyelesaian kalau kempen whatsapp yang anda jalankan kurang berjaya.

Jarang-jarang kan panduan yang turut kongsikan solution kalau percubaan tak berjaya. Biasa kongsi guide sahaja kan?

Korang boleh tengok sikit preview whatsapp masuk dengan teknik wasap hero ni di bawah.

Haaaaaa dan paling menarik sekali, korang boleh dapatkan akses ke wasap hero secara percuma. YA PERCUMA!!!!

Korang KLIK je terus KAT SINI. Ikut je arahan selanjutnya untuk claim akses percuma wasap hero.

senarai panduan digital

Ok secara ringkasnya, panduan ini ajar cara untuk melakukan dropship secara ecommerce. 

Owner produk ni ialah Tuan Hafiz Azman

Harga produk ni ialah RM 197 memang agak keras sikit, tetapi berbaloi. 

Ada 8 modul utama dan 5 modul bonus.

Penyampaian memang sangat bagus dan lancar serta lengkap. Support juga adalah pantas. Walaupun kandungan modul semuanya di dalam Facebook group, namun contentnya telah disusn secara rapi dan teratur, good job.

Panduan fast track ecom ini sesuai untuk korang yang minat nak buat dropship barangan fizikal. Maksudnya hanya order daripada supplier bila orang order melalui web ecommerce korang.

Cara nak cari produk yang laku keras dan produk berpotensi ada dikongsikan dalam panduan ini.

Cara nak cari supplier pun ada dikongsikan. Menariknya, korang bukan setakat boleh jual di Malaysia, serata negara pun boleh. Harga pula korang boleh markup seadanya (jangan melampau sangat sampai melebihi harga pasaran melampau-lampau).

Kalau korang berminat nak dapatkan panduan fast track ecom ni, klik sahaja butang di bawah.

Kalau korang memang tak reti langsung nak buat website ecommerce, give up dengan bab teknikal website dan ada modal, korang boleh je tempah web ecommerce a.k.a kedai online korang DI SINI.

Kat bawah ni contoh web ecommerce/kedai online yang pernah dihasilkan.

Cukuplah cerita pasal panduan fast track ecom ni dulu. Karang tak sempat pula nak cerita senarai panduan digital yang lain.

Teknik messenger ni ialah panduan berbentuk video yang kongsikan cara untuk buat Facebook Messenger Marketing.

Panduan ni ajar cara nak setup chatbot bagi FB messenger anda.

Zaman sekarang kan semua nak pantas. Dengan pelajari teknik ni, anda boleh fully automasikan perniagaan anda. Kalau ada prospek PM bertanya, automatik chatbot belaan anda akan tolong jawabkan sepantas mungkin.

Yang bestnya siap boleh follow up lagi secara percuma. Rugilah kalau tak guna Messenger marketing sekarang ni untuk buat hebahan kepada prospek dan pelanggan sedia ada.

Ada 5 modul utama, 1 modul case study dan 3 modul bonus yang akan korang dapat dengan setiap akses ke panduan messenger marketing ni.

Harga panduan ni juga agak keras sikit, RM 170, tetapi insyaAllah memang korang akan berpuas hati dengan panduan ini.

Kalau korang nak tenngok siapa owner dia, sebelum dapatkan akses, boleh check FB Tuan Zairol Affendi.

Kalau korang nak dapatkan akses Teknik messenger marketing ni, klik sahaja butang di bawah.

Nak merasa hasilkan pendapatan dalam bentuk USD? Tambahan pula dengan nilai RM yang semakin rendah berbanding USD, makin menarik bunyinya kan?

Ok Aku tipu sikit pasal panduan ni. Harga panduan ni dah RM 250. Aku yang tersilap, masa aku beli dulu masih di bawah RM 200.

Tapi, tapi, tapi sesuai untuk keadaan sekarang yang dalam musim PKP ni, bolehlah korang serius belajar ilmu eksport dan menjual barang-barang ke luar negara.

Belajar secara serius dalam 8 modul yang dikongsikan. Perkongsian adalah dalam bentuk ebook.

Setiap modul dipecahkan dalam format yang ringkas dan step by step supaya mudah difahami.

kalau korang ada produk sendiri pun boleh follow panduan ni. Mana tahu, ada rezeki korang boleh pasarkan produk buatan korang ke serata dunia. Perghhhh, power.

Tak nak cerita panjang, kalau korang berminat, korang boleh sahaja dapatkan akses ke panduan eksport mudah ni di bawah.

Ini antara senarai panduan digital yang aku rasakan wajib untuk yang baru nak bermula dalam bidang bisnes online ini dapatkan.

Dengan harga serendah RM 50, memang sangat-sangat berbaloi.

Korang akan diajar teknik simple funnel yang sangat penting untuk permulaan bisnes online ini. Malah korang akan belajar daripada salah seorang internet marketer yang memang dah buat bisnes online selama 8 tahun secara full time.

Macam biasa, kalau korang nak dapatkan akses, klik je terus butang di bawah.

Lagi bagus kalau korang padankan panduan simple funnel tadi dengan onpay method ni.

Panduan ini pun boleh didapati dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM 120 sahaja.

Ada 7 video modul yang akan dikongsikan, daripada study produk yang laris jualan di onpay sehinggalah teknik promosi bakal dikongsikan.

Korang berpeluang mendapatkan 4 lagi bonus tambahan dengan akses panduan ini.

Dan kedua-dua panduan ini adalah hasil karya tuan Zyan.

Korang boleh dapatkan akses dengan klik butang di bawah.

Dan yang terakhir sekali. Dalam kita bertungkus lumus memastikan isi rumah dan keluarga ada makanan dan dapat meneruskan kehidupan, perlu juga sesekali bawa mereka berehat dan bercuti.

Tambahan pula masing-masing terkurung lama sepanjang PKP covid-19 ini.

Kesian, masing-masing dah tepu dalam rumah. Tak apa bersabar dan bila keadaan sudah selamat untuk kembali keluar rumah, bolehlah bawa anak-anak dan isteri berjalan dan berehat di hotel.

Tetapi tak perlu risau sangat belanja tinggi di hotel. Melalui panduan hotel ini anda berpeluang untuk pergi bercuti dan menginap di hotel pada kadar yang sangat berpatutan. Dan jangan risau , keadaan hotel pun sangat berpatutan. InsyaAllah pasti selesa.

PANDUAN HOTEL

Harga RM 120, insyaAllah berbaloi pelaburan korang ni.

Owner panduan ni adalah Tuan Rohaizad.

So macam biasa, kalau nak tahu rahsia bawa family berehat dan bercuti di hotel yang selesa pada kadar yang sangat berpatutan, boleh sahaja klik butang di bawah ya.

Itu sahaja senarai panduan digital yang berpotensi membantu korang menjana income pertama melalui online yang aku nak share.

P.s: Kitorang izinkan korang share artikel ini dengan kawan-kawan dan family korang. Semoga lebih ramai dapat manfaat dan berjaya menghasilkan income secara online.

0 0

About Post Author

blogkejapps

Kami tak suka bercakap, tetapi suka menulis. Semoga apa yang kami tulis ini dapat memberi ilmu yang berguna kepada semua pembaca.... Skema kan ayat kami ini?

Jemput komen kat sini

About KEJAPPS.COM

 

Perkongsian dan coretan pelbagai kisah. Mainly on apa yang aku nak buat lepas aku tak makan gaji dan kerja sendiri dan bekerja kembali sambil teruskan impian nak buat full time digital marketing ni. Pengalaman, kehidupan, pekerjaan, makanan, jalan-jalan, teknologi, digital marketing & lain-lain.

Belajar jana income dengan menulis

Jom belajar buat bisnes shopee. Sesuai untuk tambah income dari rumah.

Jom buat bisnes makanan delivery. Dari rumah jer!!!

Belajar hasilkan income USD

Suka? Jom Follow KEJAPPS.COM

Recent Posts

Support us

Suka dengan perkongsian kitorang, terutamanya tentang ‘technical stuff’ macam WP, apps dan lain-lain? Korang boleh bantu kitorang ‘sustain’ dan terus kongsikan mengenai perkara tersebut dengan ‘contribute’ seihklas mungkin dengan klik butang belanja kami minum kopi di bawah atau scan dengan phone melalui maybank apps (tiada jumlah minima). ‘Support’ dengan share post kitorang pun kitorang ‘appreciate’ dan berterima kasih.

Jom join newsletter kEJAPPS

Kami benci SPAM!. Data & privacy anda dilindungi. dan tidak dikongsikan dengan pihak ketiga.