Selamat menyambut bulan Ramadan 2020

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
bulan ramadan 2020
0 0
Read Time1 Minute, 2 Second

Selamat menyambut bulan Ramadan 2020 kepada semua pembaca blog KEJAPPS. Pastinya bulan ramadan 2020 kali ini berbeza daripada apa yang kita biasa jalani.

Dengan wabak pandemik COVID-19 yang berlarutan di seluruh dunia, kebanyakan negara menjalankan perintah berkurung. Kita sebagai rakyat Malaysia harus bersyukur, cuma perintah kawalan pergerakan yang diperkenalkan.

Pastinya ramai yang agak kecewa dan terkilan kerana banyak perkara yang dinanti-nantikan sepanjang bulan ramadan 2020 tidak dapat dilakukan. Tiada lagi solat terawih berjemaah di masjid dan surau-surau. Tiada lagi majlis berbuka puasa di masjid dan surau-surau.

Tahun ini ketua keluarga perlulah ‘step up’ dan menjadi imam anak dan isteri di rumah bagi solat fardhu dan juga solat terawih.

Tiada lagi kunjungan ke bazar ramadan. Tiada lagi peluang untuk menjamu mata dengan juadah-juadah yang meriah di bazar ramadan. Popia basah, murtabak ayam, air tebu, segala jenis puding dan kek tidak ada lagi. Namun masih boleh membuat pesanan secara online.

Kaum ibu, bolehlah mencuba cipyta juadah bulan puasa anda sendiri tahun ini. 

Kebiasaan yang baharu ini harus kita hadapi. Sama-sama kita berusaha menghadapi bulan ramadan 2020 ini dengan penuh kesungguhan.

InsyaAllah semoga kita dapat menjalani ibadah puasa tahun ini dengan penuh tawaduk. Semoga kita dapat menikmati keberkatan dan tidak sekadar menjadi hamba ramadan.

About Post Author

blogkejapps

Kami tak suka bercakap, tetapi suka menulis. Semoga apa yang kami tulis ini dapat memberi ilmu yang berguna kepada semua pembaca. Skema kan ayat kami ini?

Jemput komen kat sini

About KEJAPPS.COM

 

Perkongsian dan coretan pelbagai kisah. Mainly on apa yang aku nak buat lepas aku tak makan gaji dan kerja sendiri dan bekerja kembali sambil teruskan impian nak buat full time digital marketing ni. Pengalaman, kehidupan, pekerjaan, makanan, jalan-jalan, teknologi, digital marketing & lain-lain.

Belajar jana income dengan menulis

Jom belajar buat bisnes shopee. Sesuai untuk tambah income dari rumah.

Jom buat bisnes makanan delivery. Dari rumah jer!!!

Belajar hasilkan income USD

Suka? Jom Follow KEJAPPS.COM

Recent Posts

rezeki menulis
tambahincome@kejapps
blogkejapps

Rezeki Menulis

Alhamdulillah rezeki menulis. Buka-buka emel, ada pemberitahuan melalui emel tentang pembayaran komisen tentang satu sistem borang tempahan yang pernah saya tulis. Walaupun tak banyak, lepaslah

Read More »

Support us

Suka dengan perkongsian kitorang, terutamanya tentang ‘technical stuff’ macam WP, apps dan lain-lain? Korang boleh bantu kitorang ‘sustain’ dan terus kongsikan mengenai perkara tersebut dengan ‘contribute’ seihklas mungkin dengan klik butang belanja kami minum kopi di bawah atau scan dengan phone melalui maybank apps (tiada jumlah minima). ‘Support’ dengan share post kitorang pun kitorang ‘appreciate’ dan berterima kasih.

Jom join newsletter kEJAPPS

Kami benci SPAM!. Data & privacy anda dilindungi. dan tidak dikongsikan dengan pihak ketiga.