Pizza durian

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
pizza durian
Read Time1 Minute, 6 Second

Pizza durian, like what? Semalam masa aku nak ambil anak aku balik taska, aku ternampak satu banner depan Pizza Hut delivery. Anak aku bagitahu katanya ada pizza durian. Aku pun macam seriously?

Kalau korang tak percaya, korang boleh tengok gambar yang aku share tu.

Sekali memang ada sungguh. Walaupun berbunyi pelik tapi somehow aku macam nak cuba sangat-sangat nak rasa. Hebat penangan marketing curiosity ni. Curious cat macam aku ni memang lemah sungguh dengan benda-benda macam ni, selalu nak cuba.

Kebetulan pula, wife aku pun cakap dia teringin nak amakan pizza, tapi pizza lainlah, bukan yang durian ni. So atas kemurahan hati dan dompet dia, dia pun belanjalah dan bungkuskan bawa pulang. 

Dengan lafaz bismillah dan penuh debaran aku pun suapkan potongan pertama ke dalam mulut sambil bersedia untuk mengalami kejutan pelik. Tetapi actually pizza ni tak sepelik yang aku bayangkan dalam kepala. Sebenarnya agak sedap dan aku boleh habiskan 6 slice pizza tu.

pizza durian 2

Rasa macam tengguli durian pun ada. Tapi gabungan pizza ni agak menariklah pada aku. Mungkin lepas ni ada lagi yang berani mencuba keunikan gabungan makanan barat atau tempatan dengan buah-buahan tempatan. Atau mungkin dah ada tapi aku je yang baru tahu.

Korang kalau berkesempatan, aku cadangkan bolehlah mencuba.

Ada makanan lain yang agak unik yang pernah korang cuba? Jom kongsikan di ruangan komen.

0 0

About Post Author

blogkejapps

Kami tak suka bercakap, tetapi suka menulis. Semoga apa yang kami tulis ini dapat memberi ilmu yang berguna kepada semua pembaca.... Skema kan ayat kami ini?

Jemput komen kat sini

About KEJAPPS.COM

 

Perkongsian dan coretan pelbagai kisah. Mainly on apa yang aku nak buat lepas aku tak makan gaji dan kerja sendiri dan bekerja kembali sambil teruskan impian nak buat full time digital marketing ni. Pengalaman, kehidupan, pekerjaan, makanan, jalan-jalan, teknologi, digital marketing & lain-lain.

Belajar jana income dengan menulis

Jom belajar buat bisnes shopee. Sesuai untuk tambah income dari rumah.

Jom buat bisnes makanan delivery. Dari rumah jer!!!

Belajar hasilkan income USD

Suka? Jom Follow KEJAPPS.COM

Recent Posts

Support us

Suka dengan perkongsian kitorang, terutamanya tentang ‘technical stuff’ macam WP, apps dan lain-lain? Korang boleh bantu kitorang ‘sustain’ dan terus kongsikan mengenai perkara tersebut dengan ‘contribute’ seihklas mungkin dengan klik butang belanja kami minum kopi di bawah atau scan dengan phone melalui maybank apps (tiada jumlah minima). ‘Support’ dengan share post kitorang pun kitorang ‘appreciate’ dan berterima kasih.

Jom join newsletter kEJAPPS

Kami benci SPAM!. Data & privacy anda dilindungi. dan tidak dikongsikan dengan pihak ketiga.