Daftar Hosting Netkl untuk website WordPress

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
hosting netkl
Read Time1 Minute, 11 Second

Untuk membina laman web wordpress korang sendiri, korang perlu ada domain dan juga akaun hosting.

Sebagai cadangan, aku menggalakkan korang untuk mendapatkan hosting daripada pihak netkl. Pada pendapat dan pengalaman aku sendiri, service, support dan harga yang ditawarkan memang sangat bagus. Plus point, korang boleh mendapatkan satu domain percuma (rujuk terma dan syarat) dengan mana-mana pembelian pakej hosting daripada pihak netkl. Malah korang boleh mendapatkan pakej paling minima serendah RM 60 (lengkap hosting dengan domain).

Pergi ke laman web netkl. Klik butang hosting for beginners.

Pilih pakej hosting mengikut bajet korang. Aku biasanya mendaftar dengan pakej myGold X.

Taipkan nama domain yang korang inginkan dan klik butang check.

Jika domain yang korang inginkan available, klik butang continue. Jika tidak available, ulangi langkah sebelum ini.

Klik butang continue.

Tick untuk tambah pilihan ID protection. Jika tak biarkan untick. Klik butang continue.

Klik butang checkout.

Lengkapkan pendaftaran akaun. Pilih cara pembayaran dan klik complete order.

Semak notifikasi di emel dan log masuk ke akaun cpanel korang.

Alang-alang dah daftar hosting di netkl tadi, aku tunjuk sekalilah cara cepat untuk korang install WordPress pula.

Skrol hingga jumpa menu softacolous. Klik ikon WordPress.

Klik install now.

Pilih domain yang korang daftarkan tadi. Penuhkan semua maklumat yang diperlukan. Klik butang install.

Sekarang web WordPress korang sudah tersedia.

Untuk masuk ke dashboard WP korang, gunakan url seperti ini: www.namadomainanda.com/wp-admin. Masukkan username dan password yang korang daftarkan sebelum ini.

0 0

About Post Author

blogkejapps

Kami tak suka bercakap, tetapi suka menulis. Semoga apa yang kami tulis ini dapat memberi ilmu yang berguna kepada semua pembaca.... Skema kan ayat kami ini?

Jemput komen kat sini

About KEJAPPS.COM

 

Perkongsian dan coretan pelbagai kisah. Mainly on apa yang aku nak buat lepas aku tak makan gaji dan kerja sendiri dan bekerja kembali sambil teruskan impian nak buat full time digital marketing ni. Pengalaman, kehidupan, pekerjaan, makanan, jalan-jalan, teknologi, digital marketing & lain-lain.

Belajar jana income dengan menulis

Jom belajar buat bisnes shopee. Sesuai untuk tambah income dari rumah.

Jom buat bisnes makanan delivery. Dari rumah jer!!!

Belajar hasilkan income USD

Suka? Jom Follow KEJAPPS.COM

Recent Posts

Support us

Suka dengan perkongsian kitorang, terutamanya tentang ‘technical stuff’ macam WP, apps dan lain-lain? Korang boleh bantu kitorang ‘sustain’ dan terus kongsikan mengenai perkara tersebut dengan ‘contribute’ seihklas mungkin dengan klik butang belanja kami minum kopi di bawah atau scan dengan phone melalui maybank apps (tiada jumlah minima). ‘Support’ dengan share post kitorang pun kitorang ‘appreciate’ dan berterima kasih.

Jom join newsletter kEJAPPS

Kami benci SPAM!. Data & privacy anda dilindungi. dan tidak dikongsikan dengan pihak ketiga.