Daftar Hosting Netkl untuk website WordPress |

Daftar Hosting Netkl untuk website WordPress

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
hosting netkl
Read Time1 Minute, 10 Seconds

Untuk membina laman web wordpress korang sendiri, korang perlu ada domain dan juga akaun hosting.

Sebagai cadangan, aku menggalakkan korang untuk mendapatkan hosting daripada pihak netkl. Pada pendapat dan pengalaman aku sendiri, service, support dan harga yang ditawarkan memang sangat bagus. Plus point, korang boleh mendapatkan satu domain percuma (rujuk terma dan syarat) dengan mana-mana pembelian pakej hosting daripada pihak netkl. Malah korang boleh mendapatkan pakej paling minima serendah RM 60 (lengkap hosting dengan domain).

Pergi ke laman web netkl. Klik butang hosting for beginners.

Pilih pakej hosting mengikut bajet korang. Aku biasanya mendaftar dengan pakej myGold X.

Taipkan nama domain yang korang inginkan dan klik butang check.

Jika domain yang korang inginkan available, klik butang continue. Jika tidak available, ulangi langkah sebelum ini.

Klik butang continue.

Tick untuk tambah pilihan ID protection. Jika tak biarkan untick. Klik butang continue.

Klik butang checkout.

Lengkapkan pendaftaran akaun. Pilih cara pembayaran dan klik complete order.

Semak notifikasi di emel dan log masuk ke akaun cpanel korang.

Alang-alang dah daftar hosting di netkl tadi, aku tunjuk sekalilah cara cepat untuk korang install WordPress pula.

Skrol hingga jumpa menu softacolous. Klik ikon WordPress.

Klik install now.

Pilih domain yang korang daftarkan tadi. Penuhkan semua maklumat yang diperlukan. Klik butang install.

Sekarang web WordPress korang sudah tersedia.

Untuk masuk ke dashboard WP korang, gunakan url seperti ini: www.namadomainanda.com/wp-admin. Masukkan username dan password yang korang daftarkan sebelum ini.

0 0

Jemput komen kat sini

NAK DISKAUN ISTIMEWA UNTUK SETIAP E-COURSE TERBITAN KEJAPPS?

 

Download applikasi KEJAPPSDOTCOM di google play store dengan klik pada butang get in on google play di bawah. Ikuti langkah di dalam apps dan kemudian scan QR code yang terdapat di blog ini dengan menggunakan applikasi KEJAPPSDOTCOM.  Kalau pakai QR scanner biasa diskaun tak keluar.

Scan QR code di bawah dengan applikasi KEJAPPSDOTCOM.

About KEJAPPS.COM

Perkongsian dan coretan pelbagai kisah. Mainly on apa yang aku nak buat lepas aku tak makan gaji dan kerja sendiri. Pengalaman, kehidupan, pekerjaan, makanan, jalan-jalan, teknologi, digital marketing & lain-lain.

Suka? Jom Follow KEJAPPS.COM

Recent Posts

servis penulisan artikel
Servis Penulisan Artikel
blogkejapps

servis penulisan artikel 2019

Alhamdulillah pada awal bulan November 2019 ini, melalui blog kejapps dot com, kami telah melancarkan secara rasmi servis penulisan artikel. Buat masa ini kami mahu

Read More »

Sampel penulisan 5

Sampel artikel 5 Tajuk: 10 Tips promosi produk affiliate di wall Facebook anda Teknik promosi ini adalah antara teknik promosi affiliate yang paling diminati ramai

Read More »

Sampel artikel 4

Ramai yang berkata pemasaran emel ini sudah ketinggalan zaman. Tiada lagi engagement dan respon yang tinggi kerana generasi masa kini lebih selesa dengan sosial media

Read More »

Support us

Suka dengan perkongsian kitorang, terutamanya tentang ‘technical stuff’ macam WP, apps dan lain-lain? Korang boleh bantu kitorang ‘sustain’ dan terus kongsikan mengenai perkara tersebut dengan ‘contribute’ seihklas mungkin dengan klik butang pay with senangpay di bawah (min RM 2 untuk membolehkan transaksi diterima) atau scan dengan phone melalui maybank apps (tiada jumlah minima). ‘Support’ dengan share post kitorang pun kitorang ‘appreciate’ dan berterima kasih.

 

Jom join newsletter kEJAPPS

Kami benci SPAM!. Data & privacy anda dilindungi. dan tidak dikongsikan dengan pihak ketiga.

Close Menu