Selamat menyambut bulan Ramadan 2020

Selamat menyambut bulan Ramadan 2020 kepada semua pembaca blog KEJAPPS. Pastinya bulan ramadan 2020 kali ini berbeza daripada apa yang kita biasa jalani. Dengan wabak pandemik COVID-19 yang berlarutan di…

Continue Reading Selamat menyambut bulan Ramadan 2020

Jom try main bowling pula tahun 2020 ni

Sejak dah makin berusia ni dan tak berapa boleh bersukan, aku macam makin minat main bowling pula. Tetapi yang tak bestnya aku takdelah pandai main pun. Masa zaman universiti pun…

Continue Reading Jom try main bowling pula tahun 2020 ni

Keputusan SPM 2019 sudah diummumkan

Keputusan SPM 2019 sudah pun diumumkan. Maka berhenti sudahlah kegelisahan dan sesi berdebar-berdebar ibu bapa dan calon yang menduduki SPM ataupun Sijil Pelajaran Malaysia pada tahun 2019.Pada yang mendapat keputusan…

Continue Reading Keputusan SPM 2019 sudah diummumkan

Servis kereta Exora CFE bold turbo

Alhamdulillah, setelah lama mengidam, ada juga rezeki kami sekeluarga memiliki kereta Proton Exora Bold CFE turbo lama yang baharu. Hahaha (secondhand). Alhamdulillah owner lama sangat baik hati dan mudah sungguh…

Continue Reading Servis kereta Exora CFE bold turbo

Selamat tahun baru 2020

Selamat tahun baru 2020 buat anda semua pembaca setia blog kejapps dot com. Rasanya masih belum terlewat untuk saya menucapkan selamat tahun baru 2020. Pelbagai cabaran dan rintangan yang telah…

Continue Reading Selamat tahun baru 2020

Gambar copyright, bolehkah nak guna?

Korang yang biasa buat post dengan grafik, blog atau poster mesti biasa dengar tentang gambar copyright kan? Macam biasa yang aku baca blog orang, ramai yang ambil gambar daripada blog…

Continue Reading Gambar copyright, bolehkah nak guna?

Kematian yang dicemburui

Kematian yang dicemburui. Bukan semua berpeluang untuk menjejakkan kaki ke Tanah Haram. Apatah lagi dapat peluang menunaikan haji & umrah ke rumah Allah. Begitulah bertuahnya insan yang aku kenali ini. Allahyarham…

Continue Reading Kematian yang dicemburui